icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Foto av Moer sykehjem
Moer sykehjem i Ås kommune. Foto: Ivar Ola Opheim/Ås kommune.
  

Ansatt ved Moer sykehjem har testet positivt for korona

Én medarbeider ved Moer sykehjem har fått påvist koronasmitte. 14 ansatte og 20 pasienter er definert som nærkontakter og er i karantene.

Ås kommune ble i går kveld, tirsdag 6. oktober, varslet om at en ansatt ved Moer sykehjem har fått påvist koronasmitte.

– Den ansatte hadde sin siste arbeidsdag torsdag og fikk symptomer på lørdag, forteller kommuneoverlege Sidsel Storhaug.

– Pasientene på avdelingen der den ansatte har jobbet ble testet i dag tidlig, hovedpårørende informeres nå om dette. I tillegg blir pårørende til øvrige pasienter også varslet om at det er påvist smitte hos en ansatt ved sykehjemmet, sier enhetsleder ved Moer sykehjem, Gro Karen Svendstad.

Alle de fjorten som er satt i karantene, skal nå koronatestes hver tredje dag i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Denne testingen skal pågå fram til det har gått ti dager siden siste eksponering for smitte.

Av andre tiltak som er innført med umiddelbar virkning er at Moer sykehjem og aktivitetssenteret blir stengt for besøkende i to uker, det vil si til og med onsdag 21. oktober 2020. Alle ansatte ved Moer sykehjem bruker munnbind i den samme perioden. Det brukes fullt smittevernutstyr på den berørte avdelingen.

– Vi har iverksatt våre faste rutiner ved påvist smitte på sykehjem. Vi skal gjøre det vi kan for å forhindre videre spredning av smitte, sier virksomhetsleder sykehjem og boliger i Ås kommune, Sissel Ruud Hansen.

Ås kommune| Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | Telefon: 64 96 20 00| Organisasjonsnummer: 964948798 |

Ansvarlig redaktør: Trine Christensen | Webredaktør: nettredaktor@as.kommune.no |

Web levert av CustomPublish
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan lese vår personvernerklæring og mer om vår bruk av informasjonskapsler her