Ås bibliotek

Bokprat spesial: Oddvar Brå - et skiløperliv

Bildet viser omslaget til boken "Oddvar Brå - et skiløperliv"

Tirsdag 26. november kl. 12.00 får vi besøk av Thor Gotaas og Oddvar Brå på Ås bibliotek! 

Skilegende Oddvar Brå er mannen som gikk på ski inn i den norske folkesjela, og han kommer til oss sammen med forfatter og folklorist Thor Gotaas  for å snakke om boken Oddvar Brå – et skiløperliv.

Langrennsløperen Oddvar Brå er blant våre største idrettslegender, han brakk staven i VM i Oslo i 1982 og huskes særlig for det. Men han presterte mye mer. Hva vet vi egentlig om Oddvar Brå fra Hølonda, bygda i Sør-Trøndelag der han vokste opp som odelsgutt? Der han brøytet spor på jordene og i skogen, og gikk alene på ski, tidlig bestemt på å bli verdensmester.

Det er historien om en viljesterk bondesønn, og om foreldre og besteforeldre som støttet opp om barnestjerna som ble best også som voksen. Boka speiler òg samfunnsutviklinga i annen halvdel av 1900-tallet - gammeldags landsbygd og nye, moderne tider - og skiløpernes betydning som nasjonale helter. Om muligheten til å komme fra folkedypet og bli noe stort med ski på beina

(omtale fra Gyldendal forlag)

 

Thor Gotaas er en norsk folklorist og forfatter og skriver kulturhistoriske bøker med folkloristisk vinkling. Som folkeminnegransker er han spesielt interessert i mentalitetshistorie og skiftende holdninger, enten det er historisk, geografisk eller sosialt.

Forfatterskapet omhandler emner som idrettshistorie, særlig skihistorie, vagabonder og taterfolket.
Han er cand.philol. fra Universitetet i Oslo med hovedoppgaven Holdninger til tatere sett i historisk perspektiv i 1993. 
(Gyldendal forlag)

 

Varighet: ca 1 time
Gratis inngang
Salg og signering av bøker
Enkel bevertning

 

Det blir fort fullt i bibliotekets lokaler, så her lønner det seg å være tidlig ute for å sikre seg sitteplass.
 

Arrangementet er i samarbeid med Ås kommunes lokalhistoriske arkiv og en del av Den kulturelle spaserstokken

A A A
zoom ut zoom innÅs kommune | Skoleveien 1 1430 Ås | Postboks 195 1431 ÅS | | Telefon: 64 96 20 00 | post@as.kommune.no