Aktuelt

Vanskelig å holde avstand på kjøpesentere?

Kommuneoverlege Sidsel Storhaug oppfordrer innbyggerne til å bruke munnbind og engangshansker på handletur på kjøpesentere.

Det er innført påbud om bruk av munnbind i kollektivtransporten i Ås kommune når det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre passasjerer.

Det kan være like utfordrende å holde avstand i butikker og på kjøpesentere. Kommuneoverlegen anbefaler derfor at du alltid har med deg munnbind og engangshansker. Da er du forberedt dersom du kommer i en situasjon hvor du ikke får rengjort hendene eller overholdt en-metersregelen.

Hun ber om at innbyggerne selv tar ansvar, og følger de gjeldende smittevernstiltakene og -rådene fra myndighetene og Ås kommune.

Husk at munnbind ikke erstatter andre smittevernregler!

Se Folkehelseinstituttets video om riktig bruk av munnbind.

Illustrasjon om bruk av munnbind

 

 

Korrekt_bruk_av_tøymunnbind_fhi.jpg

 

Generell informasjon fra fhi på ulike språk.

Kommunens informasjonsside om korona-situasjonen i Ås.

Aktuelt

Illustrasjon av koronavirus

Koronavirus – informasjon og helsehjelp

Hold deg oppdatert på informasjon om korona-situasjonen fra Ås kommune. 
Foto av fasaden på Ås kulturhus med en regnbue over

Smitteverntiltak i Ås kommune

I Ås kommune gjelder nå de nye innstrammingene som er gitt fra Regjeringen. Tiltakene gjelder fra og med lørdag 23. januar kl. 12.00 til og med søndag 31. janua...
Illustrasjonsbilde av koronavirus

Smitteutbruddet i Nordre Follo

Fredag 22. januar har det vært avholdt flere møter i kommunens kriseledelse, og regionalt i regi av Statsforvalteren i Oslo og Viken, da det er påvist UK-mutasj...